Login  |  Register
Hier komt de activiteiten banner
Zakelijke beslissingen worden niet alleen genomen

Zakelijke beslissingen worden niet alleen genomen

Beslissingen worde veelal in sociale context genomen

QlikTech 2014-12-18 17:44

Bij 88 procent van de zakelijke beslissingen zijn meerdere mensen betrokken. Dat blijkt uit onderzoek van QlikTech naar factoren die bepalend zijn bij het nemen van zakelijke beslissingen. Aan het onderzoek namen ruim 300 beslissers van Nederlandse en Belgische organisaties deel.

Het aantal betrokkenen bij het nemen van een zakelijke beslissing varieert, dit is onder andere afhankelijk van de aard van de beslissing. Er is in het onderzoek dan ook onderscheid gemaakt tussen operationele, tactische en strategische beslissingen. Bij operationele beslissingen is het aantal betrokkenen meestal beperkt tot twee personen (36 procent). Echter, bij veertien procent van de operationele beslissingen zijn zelfs vijf of meer personen betrokken. Hoe hoger het beslissingsniveau, hoe meer mensen er bij een beslissing worden betrokken, van één persoon extra op operationeel niveau tot gemiddeld twee tot drie personen extra bij tactische en strategische beslissingen. Slechts twaalf procent van alle respondenten neemt de beslissingen helemaal alleen.

Sociale context
"Beslissingen worden binnen een sociale context genomen, door data uit te wisselen, inzichten te delen, te overleggen en te discussiëren," aldus Bas van der Horst, Country Manager Benelux bij QlikTech. "Uit ons onderzoek blijkt dat vergaderen (72 procent) op alle niveaus de meest gekozen vorm voor overleg is."

Lees meer ...
MT 100

MT 100

20 november verschenen

Monique Poorter, 2015-01-14 09:04

Brown Paper Company en Boston Consulting Group zijn winnaars van de MT100. Alles over MT's jaarlijkse barometer van de adviesmarkt.

The Brown Paper Company en Boston Consulting Group (BCG) hebben veel tevreden klanten. De Nederlandse en Amerikaanse adviesbureaus eindigen bovenaan in respectievelijk Organisatie en Strategie, twee van de 10 categorieën van de MT100. Scenter wint de nieuwe categorie Supply chain & logistiek, in het onderzoek dat dit jaar voor het eerst niet om het aantal aanbevelingen, maar om de aanbevelingsscore draaide.
Lees het complete artikel door onderaan de pagina op de bijbehorende link te klikken.

Lees meer ...
Direct naar uitgaven
Direct naar aanleveren materiaal
Direct naar algemene gegevens